5 הדרכים הכי יעילות לרכוש ידע במשכנתא בישראל

אהלן חברים, אנחנו בעיצומם של חגי תשרי ואין זמן טוב מזה לעשות קצת סדר ובדק בית.
הפעם לשם שינוי לא אתן לכם ידע פרקטי אלא אספר לכם על הדרכים הכי יעילות שאני מצאתי לרכוש ידע זה. כמו שהמשפט הישן אומר "תן לאדם דג, הוא ישבע ליום אחד; למד אותו לדוג, הוא ישבע כל חייו". אז מוכנים? אנחנו מ-ת-ח-י-ל-י-ם! מהם חמש הדרכים היעילות ביותר לרכוש ידע במשכנתא בישראל?
1. משכנתא בכיכר – זוהי סדנה על משכנתא שמועברת בכיכר המדינה. כן, כן כמו ששמעתם, על כר הדשא, עם מחצלות, כסאות ובעצם כל אחד בצורה שבה הוא מרגיש הכי בנח. ההרצאה אורכת כשעתיים. משכנתא בכיכר זו הרצאה אינטימית לרוב לא יותר מ10 אנשים ומועברת בצורה מאוד עניינית ומסודרת. כאשר תגיעו תקבלו דפים לרשום בהם וממש תעברו על מושגי המשכנתא השונים כגון ריבית, לוחות סילוקין והמסלולים השונים שניתן לקחת במשכנתא. תוך כדי ההרצאה ניתן לשאול שאלות וגם להשאר בסוף ההרצאה לשאלות פרטניות. ההרצאה נותנת לכל משתתפיה תוך זמן קצר ידע פרקטי במשכנתאות וכמה טיפים מאוד חשובים שיכולים לחסוך לכם הרבה מאוד כסף.
המרצה הינו איתן קראוס יועץ משכנתאות פרטי.
מחיר ההרצאה:
49 ש"ח ליחיד
79 ש"ח לזוג

2. 150 משכורות – זוהי יוזמה חברתית שהוקמה ע"י בחור בשם אור יוחנן בוגר המסלול להנדסת מחשבים בטכניון. אור איננו יועץ משכנתאות וגם לא מתיימר להיות. הוא פשוט החליט ללמוד את נושא המשכנתאות לעומק ולהנגיש את המידע שלמד לציבור הרחב. ההרצאות של אור מועברות עם מצגת שהכין מראש, ובה הוא מספר מה זה משכנתא, אילו מסלולים ניתן לקחת במשכנתא וגם כמה טיפים שיעזרו לכם לנהל את המשכנתא לאחר לקיחתה. ההרצאה של אור מועברת לעשרות אנשים באולמות שונים באוניברסיטאות, פאבים, ברים וכו'. כרגע אור נוסע לחו"ל, ולכן יפסיק להרצות בזמן הקרוב כך שיתף בעמוד של הפייסבוק של היוזמה "150 משכורות", אך החליט להקליט את ההרצאה הזו, ולכן הוא זקוק לכם שתתרמו כסף בפרוייקט ההדסטארט שלו על מנת שיוכל לצלם ולהפיק את הסרטון שישמש את הקהל הרחב גם בשהייתו בחו"ל.

מחיר ההרצאה:
30 ש"ח

3. נפגשים במזרחי – זהו קונספט של בנק מזרחי בו הם מזמינים את הקהל הרחב לבוא ולשמוע הרצאות אצלם בסניפים השונים הפרוסים בארץ. ההרצאה על משכנתא נקראית "יעוץ למשכנתאות מה חשוב במשכנתא" והיא מועברת ע"י מספר אנשים שונים – יועצי משכנתאות מבנק מזרחי. ההרצאה שאני השתתפתי בה הועברה ע"י יואב שטיינר. בהרצאה סקר יואב את גרף הריבית בישראל לאורך ההיסטוריה של ישראל ומה קרה באותה תקופה למחירי הדירות תוך מתן קורלציה והתייחסות למחירים, אירועים פוליטיים שונים בציר הזמן של מדינת ישראל. בנוסף מזכיר שטיינר בהרצאתו את שיעורי המימון האפשריים ואת התקנות השונות של בנק ישראל בהיסטוריה וכיצד הם כיום. כמו כן, הוא סוקר מניסיונו האישי דוגמאות של לקוחות שהיו לו ומה באמת חשוב בעיניו במשכנתא. (רמז: וזה נכון בכל ההרצאות שאני מזכיר בפוסט זה, כולם יגידו לכם אותו הדבר מה שחשוב זה קודם כל התמהיל של המשכנתא ולא הריבית כפי שרבים חושבים). בהרצאה שאני הייתי הגיע גם נציג מאתר מדל"ן והסביר כיצד האתר קם ומהי מטרתו.

מחיר ההרצאה:
חינם

בהרצאות במזרחי יש שתיה קלה, וכיבוד בכניסה.

4. קפיטל פקטור – זוהי הרצאה שמועברת ע"י שלמה גוטלר. מי שקצת יחפש בגוגל ימצא ששלמה הוא מרצה בכיר בבנקים, הכשיר יועצי משכנתאות ומנהלי סניפים. שלמה הוא מרצה באקדמיה, מופיע חדשים לבקרים בערוץ 10 ומנהל את חברת קפיטל פקטור. למה אני מספר לכם את כל זה? כי בהרצאה עם שלמה ניתן לראות את הידע הרב שלו. שלמה מביא עמו להרצאה ניסיון של שנים בתחום המשכנתאות מדבר על הגופים השונים מהם ניתן ללוות את המשכנתא ועל חברות הביטוח השונות. שלמה בהרצאתו שם דגש גם על שכירים וגם על עצמאיים וממש יורד לפרטים מה כל אחד מהם צריך לדעת ולבחון לפני נטילת המשכנתא. שלמה למעשה סוקר בהרצאתו את המשכנתא מכל מיני כיוונים תוך שימת דגש על רבדים וחתכים שונים באוכולסיה שלווה את המשכנתא.

מחיר ההרצאה:
חינם

בהרצאות יש שתיה קלה, וכיבוד בכניסה.

5. הבית האקדמי – זהו גוף ששם לעצמו למטרה לעזור לדור הצעיר לרכוש דירה. איך? האמת שבמגוון רחב של דרכים ואחת מהן היא קורסים בתחום הנדל"ן. אחד הקורסים שלהם נקרא "קורס יסודות הדיור והנדלן". קורס זה נשמע אמנם בסיסי, אך הוא מאוד מקיף והייתי ממליץ לכל אדם לעשותו. בקורס מלמדים נושאים רבים כמו קניית דירה להשקעה\ לעומת דירה למגורים, תמ"א, מיסוי מקרקעין, מושגים כמו מושע שמוסברים מפי עורך דין מקרקעין, שמאי שבא לספר על הנדלן מנקודת המבט שלו וכו וכו. אחת ההרצאות בקורס מוקדשת למשכנתא. בהרצאה לומדים על השלבים השונים שצריך לדעת כאשר לוקחים משכנתא, מדברים על הרגולוציה של בנק ישראל, סוקרים את לוחות הסילוקין השונים ואף רואים דוגמה ממשית לכאלה שנטלו משכנתא וכיצד יכלו לחסוך עשרות אלפי שקלים עם הידע שנרכש בהרצאה קודם לכן.

עלות הקורס:
250 ש"ח לסטודנטים או כאלה שסיימו לא מזמן את התואר.
ניתן גם לגשת לקורס אם אינך סטודנט.

אורך כל ההרצאה כ3 שעות והיא נערכת באוניברסיטאות ומכללות הפרוסות ברחבי הארץ.

לסיכום, יש הרבה דרכים ללמוד על משכנתא, אפשר לקרוא המון מידע ברשת, אך אני אישית מעדיף להגיע להרצאה של מספר שעות שתהיה אפקטיבית ותתן לי ידע פרקטי להמשך.

**חשוב לציין, אין במידע זה כדי להחליף יועץ משכנתא, ואני גם לרוב כן ממליץ לקחת יועץ, אך חשוב שאתם מגיעים ליועץ שלפחות תדברו באותה השפה ותבינו את המושגים אותם הוא אומר על מנת שתוכלו לוודא שבאמת לקחתם יועץ טוב וגם שתוכלו להפעיל שיקול דעת בעת הצורך.
אם אתם לא מכירים יועץ טוב, תשאירו פה תגובה, תשלחו לי הודעה בעמוד הפייסבוק של "חיסכהון" או פשוט שלחו מייל לhisachhon@gmail.com ואני כבר אדאג שיחזור אליכם יועץ משכנתאות מומחה שאני בעצמי בדקתי.

מקווה שרכשתם כלים שיעזרו לכם בהמשך ונתראה בפוסטים הבאים, שנה טובה חברים!

4 Replies to “5 הדרכים הכי יעילות לרכוש ידע במשכנתא בישראל”

  1. פוסט מעניין… תודה רבה!
    אולי שווה להוסיף את האתר של רימון חייט. אני לא מכיר את המפגשים שלו, אבל יש לו אתר מעולה שנקרא 'משכנתא יעילה' עם הרבה חומר על הנושא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *